Viltaften 29.12.1999









Femte juledag, onsdag den 29.12.1999, skal det være viltaften. Aslaug starter forberedelsene. Her har hun tatt opp tiur fra fryseren, og flår den når bare det ytterste laget er tint.





Se så fine kjøttstykker det blir !! Tiuren var 5,2 kg (hel) og det er middag til 6-8 personer. Vi hadde i tilleg en hare, og det ble rikelig med kjøtt til alle sammen (10 voksne).





Haren brunte vi først i gryta, og deretter kokte kjøttet ca en time. Det ble meget godt. Vi lagde saug av skya etter bruningen.





Torill ved tiurdekorasjonen.





Kjøttstykkene fra tiuren (bryst, lår m.m.) stekte vi først i panna, deretter i stekeovnen.
Tok først låra. 6 min i panne, så inn i stekeovnen (tok 20 min)
De store brystfilene, 6 min i panna på hver side, deretter inn i stekeovenen (8 min) "Indrefileen" og småstykker, 2x2 min i panne, 2-3 minutter i ovn.
Alt ble ferdig samtidlig og ble servert umiddelbart.
Skyen fra stekingen av kjøttet blandet Aslaug i sausen .






Servering. Av tilbehør syns vi mandelpotet (urensket), gulrot og broccoli passet godt. Le Cardinal (fransk rødvin) passet godt. Til dessert hadde vi multer med fløte på. Det var et deilig måltid.





Ungene underholdt med sang. De sang Julekveldsvisa og Blåfjell.





Senere på kvelden ble det kaffe og kaker. Er trivelig kveld som varte til tidlig morgen !





Alle (unntatt Tore og barna) overnattet og ordnet flatseng på golvet i kjellerstua. Kjempekuult !.





Så er det frukost før alle drar på hjemvei. Takk for trivelig besøk og velkommen igjen !








fil: jostein/ja1999125.html