Femte juledag, onsdag den 29.12.1999, skal det være viltaften. Aslaug starter forberedelsene. Her har hun tatt opp tiur fra fryseren, og flår den når bare det ytterste laget er tint.
| |
Se så fine kjøttstykker det blir !! Tiuren var 5,2 kg (hel) og det er middag til 6-8 personer. Vi hadde i tilleg en hare, og det ble rikelig med kjøtt til alle sammen (10 voksne).
| |
Haren brunte vi først i gryta, og deretter kokte kjøttet ca en time. Det ble meget godt. Vi lagde saug av skya etter bruningen.
| |
Torill ved tiurdekorasjonen.
| |
Kjøttstykkene fra tiuren (bryst, lår m.m.) stekte vi først i panna, deretter i stekeovnen. Tok først låra. 6 min i panne, så inn i stekeovnen (tok 20 min) De store brystfilene, 6 min i panna på hver side, deretter inn i stekeovenen (8 min) "Indrefileen" og småstykker, 2x2 min i panne, 2-3 minutter i ovn. Alt ble ferdig samtidlig og ble servert umiddelbart. Skyen fra stekingen av kjøttet blandet Aslaug i sausen . | |
Servering. Av tilbehør syns vi mandelpotet (urensket), gulrot og broccoli passet godt. Le Cardinal (fransk rødvin) passet godt.
Til dessert hadde vi multer med fløte på. Det var et deilig måltid. | |
Ungene underholdt med sang. De sang Julekveldsvisa og Blåfjell.
| |
Senere på kvelden ble det kaffe og kaker. Er trivelig kveld som varte til tidlig morgen !
| |
Alle (unntatt Tore og barna) overnattet og ordnet flatseng på golvet i kjellerstua. Kjempekuult !.
| |
Så er det frukost før alle drar på hjemvei. Takk for trivelig besøk og velkommen igjen !
| |