Tiurjakt i Soknedal II
Jeg tok fri fredag den 3.november og dro til Soknedal på jakt. Aslaug ble med på en av sine første jaktturer. Vi gikk ut fra hytta, opp over mot Jatrukåsa, og nedover mot Brennmyra. Her har jeg skutt en jerpe nedenfor Brennmyrbakken !
Turen gikk videre ned i Nordlimarka. Her er vi på Nordlihaugen. Låven står forstatt.
Vi gikk sørover fra Nordlihaugen. Malvin holdt på med arbeid på sagbruket sitt. Det bråkte fælt, så etterhvert som vi nærmet oss, regnet jeg ikke med at vi kom til å se noe småvilt. Men akkurat når vi kom ut av granskogen nedenfor sagbruket, ble jeg vàr en tiur som satt ca 30 meter fra veien. Jeg kastet geværet opp og brente av. Jeg såg at skuddet traff, men tiuren lettet likevel. Den fløy over veien, over noen trær og inn i et holt. Jeg fulgte den med øynene samtidlig som jeg sprang etter. Jeg ropte på Aslaug at hun måtte skynde seg etter. Jeg hadde mistet den av syne, men var sikker på at jeg hadde truffet og at den sansynligvis var i nærheten. Jeg ba Aslaug søke litt i overkant av myra, mens jeg sprang lenger nedover. Jeg lette fortvilt og begynnte å bli engstelig for at den forsvant. Da - plutselig - ble jeg var noe mørkt grønt - blått - sort innunder en noe buskas. YES ! Det var tiuren, og nå var den min ! Den var i live, og jeg ville ikke prøve å fange den før Aslaug kom. Jeg ropte på henne. Hun kom og gikk frem til den, samtidlig som jeg trakk meg unna og forberedet meg på å skyte hvis den fløy opp igjen. Aslaug gikk frem for å ta den, og da fløy den opp igjen, og jeg måtte skyte den en gang til. Da tok den bakken for siste gang. Ganske utrolig - to tiurer på en uke !

En ikke så lite stolt jeger. Nordlia i bakgrunnen.

På hjemtur gikk vi forbi Spenningsløa.
En ekte tiur ja.
Så besøkte vi mamma på tjenesteboligen. Hun var i fin form.
Når vi kom hjem, kom vi på at vi skulle spise jerpen vi skjøt tidligere på dagen.
Ikke stå store fuglen....
men det er mye godt kjøtt på den. Lyst og fint.
Fine filèer ja ?
Lyst kjøtt må stekes på svak varme. Selv med svak varme holder det med 10-12 minutter tilsammen. De siste fem minuttene steket jeg sopp (sjampinjong) i samme panne.
Så er maten servert:

En filè jerpe
Ris
Stekt sopp
Hermetiske pærer
Tyttebær
Viltsaus (Toro)
Le Cardinal passer godt til
Bon apetite !
Skal love at det smakte fortreffelig !
Lørdag kom Vidar oppover og ble med på jakt. Det ble pangåpning i dobbel forstand. Da vi kom opp til sommerfjøset (bare 150 meter fra hytta), fløy det opp to orrhaner. Den ene ble min.
Vi gikk videre opp til "indianer-leiren", oppå Holtet og til Eijin. Vi så hare og mange fugler. Vi skjøt en orrhøne bak Holtet. Her får vi oss en kafferast. Se på været ! 4.november og en kan kose seg slik som dette !!
Litt arrangert da kanskje, men litt av en fangst idag også.

fil: jostein/ja2000111.html