Sotsøndag 2000


Så er det sotsøndag. Og da er det tradisjon å dra til Soknedal for å finne juletre og ha førjulsselskap sammen med storfamilien. Her er vi kommet til Ler, og sammelig er det snø i lufta! Blir det snø til jul ?
Jomar var med å hogg juletre i år også. Her er det utvalgte treet som er så heldig å få være med til by'n.
Sotsøndag er i år på den 3.søndag i advent. Og selvfølgelig må adventslysene tennes. Her tenner Sandra det 3.lyset.
Odd er primus motor med gitar, opptrykte sangark og god støtte fra den Trine, Torild og Sandra. Nils Johan stemmer "jernet" i bakgrunnen.
Komiteen (Olav, Astrid, Odd og Gunvor) hadde laget deilig sodd. Her er det John Willy som forsyner seg.
Før om åra så hadde vi denne samlinga i Rønningen, men det begynner å bli så mange at det blir for lite plass der. Her i Sørbygda bedehus var det god plass. Så egentlig var det ikke nødvendig å sitte inni prekestolen da ... Men det ser da ut til at Joar har ordnet seg godt.
Dette bildet hang på veggen. Kan det være Arnt Moshaug - min oldefar ?
Når så mange av den yngre generasjon samles, blir det mye lek og moro. Idag var første dag med snø og det var veldig artig. Fra venstre bak: Jomar, Morten, Steinar, Marita, Kjersti. Midterte rekke: Trine, John Einar, John Erik, Aina, Trond Håkon, Torild. Foran: Kristian, Ida Kristine, Sandra (bak), Joar og Bergsvein (foran) rakk akkurat å snu seg før fotografen fikk somlet seg til å få tatt bildet.
Neste generasjon, altså mammas oldebarn, er ikke med på snøballkrigen ennå, men det er like før. Ingve er en trivelig fyr som har lært seg å gå. Her på fanget til farfars mor.
Etter diverse sang, leker og andre innslag, var det kaffe. Alle hadde med seg kaffe og noe å bite i. Og det ser ut til å friste.

Så byttet vi gaver og hilste hverandre GOD JUL !

fil: jostein/ja2000122.html