Vinterjakt på Meråker, Trine 8 år, besøk av Gunhild

Lørdag den 20.januar dro Terje Prestmo, Brutus (bikkja til Terje), Kjell P. Almli og jeg til Meråker på jakt. Det var ikke så mye snø, så vi la igjen skiene i bilen. Her får vi oss en matpause.
Vi gikk fra hytta til Terje på Gudå og opp under Fondfjellet. På turen opp såg vi en fin tiur, men den var ikke jaktbar lenger. Så vi måtte nøye oss med ryper. Her kverker Terje den første (han skjøt en til).
Jeg fikk også skutt meg en rype, - men ingen vet hvor haren hopper...!

Kjell P skjøt også en rype. Det var snedig - det kraste godt når vi gikk isnøen, men rypa trykta ganske bra likevel. Like etter at jeg hadde skutt min rype, ble jeg vàr at hunden stod mellom meg og Kjell P. Han kunne ikke se hunden, så jeg ropte til han. Han gikk nærmere det stedet hunden stod, ble vàr den og gikk frem. Rypa fløy opp og Kjell P. fikk inn et kongeskudd. Den falt stendød til jorden !

Her er vi ned i bilen igjen, og en rask sjekk på mobilen kunne fortelle at Torgeir Mykland hadde fått en sønn. Takk for en skikkelig fin tur !!
Stjørdalsfjorden lørdag ettermiddag.
Trine ble 8 år på lørdag. Vi var der og fikk bursdagskake. Det var både godt og trivelig. Her koser bursdagsbarnet seg sammen med mormor Åse.
Vi fikk trivelig besøk av Gunhild, søstra til Aslaug i helga. Her spiller vi Scrabble.
Lørdagskveld ble det viltmat. En orrhane og den rypa jeg skjøt på Meråker. Aslaug begynner å få dreisen på å skjære ut filèer. Og Gunhild følger nøye med.
Her ser vi godt hva rypa lever av på denne tiden av året.
Så er det middag!
Søndag var det knallvær igjen. Jag tok en tur i bymarka og var innom Rønningen og drakk kaffe.
De ville nok tjent på å ha litt større kapasitet på salget. Ikke alle orket å vente over 20 minutter på å få kjøpe seg kaffe og vafler selv om de er gode.

fil: jostein/ja2001013.html