|
Det er ikke så veldig mye spennende på fotoalbumet for tiden. Det er fordi jeg er ennå ikke er frisk. Men mens jeg blir bedre, trøster jeg meg med fiskene. Oppdrett av scalarer. Begge yngelkullene vokser fint. Og det skulle bare mangle. De spiser artemia så de nesten sprekker...
|
|
Etter at scalareyngelen har vært frittsvømmende noen dager og er ferdig med
plommen fra egget, foretrekker den levende fòr. Derfor kjøper jeg
artimea-egg og klekker de i saltvann.
Jeg heller ca en liter lunkent vann på en flaske. Så fyller jeg på 40 gram (en spiseskje) salt (uten jod) og setter på luft for å få konstant bevegelse i vannet. Eggene klekker etter ca 25-30 timer hvis de står under belysning og ca 25 grader. Jeg doserer med arimea slik at jeg bruker ca en flaske om dagen.
|
|
Når jeg har en flaske som er klekket, heller jeg over litt i en egen beholder (isboks). Eggeskallene
flyter opp, og de levende artemiaen svømmer mot lyset.
Så tar jeg et vanlig 4 mm plastrør og suger opp og legger de i et tynt papir (et lag fra vanlig toalettpapir er fint) som jeg har lagt i en form slik at det ikke rennet ut. Vannet renner / trekkes i gjennom.
|
|
.... og det det blir liggende igjen ren artimea igjen på papiret.
|
|
Dette dyppes i vannet over yngelen.
|
|
Det er nam-nam for yngelen. Nå, ca. 4 uker etter at eggene ble lagt, er de ca en centimeter. Artig ja ...:!
|
fil: jostein/ja2003012.html
Sist oppdatert 17.01.03