20060503 Besøk hos Tjostolv og Signe i Skien

Søndag kjørte vi til Skien og besøkte Signe og Tjostolv.

 

Eimund studerer i Bø og kom også til Skien denne dagen.

 

Vi kjørte oss en tur på gamle tomter før middagen.

 

I dette huset her i Luksefjellveien bodde de i 5 år.

 

Til middag koser vi oss med trøndersodd. Det er morfars favoritt.

 

Utpå ettermiddagen skriver vi navn. Det er et spill hvor det er kunsten å komme på og notere så mange navn på en bokstav som mulig.

 

Her det jentenavn på M. Ingen får poen på et navn som en annen har notert. Skal si deg at Signe er spesialist på sjeldne navn.

 

Aslaug er heller ikke borte....

 

Vi så også på gamle bilder. Mormor står som nr 2 fra venstre.

Følgende er med på bildet fra venstre: Ingebjørg larsen (venninne), Signe, Marta (søster til Ingebjørg), Inger (tante gift med Ole), Sigrun (søskenbarn), Birger, Helge, Wilhelm Schultz (hatt), Johan Johansen (bak), Olava (mor til Signe), Reidar, Anders Imenes, Andreas (far til Signe) og Else (jenta foran).

 

Signe hadde tatt vare på en reportasje fra Birkenes-avisa (nr 13 fra 12.4.2006) om Forbruksforeningen på Birkeland. Det var der Andreas Vollan (Aslaugs morfar) arbeidet. Han står nærmest vognhjulet med Gunhilde foran seg. Olava (Aslaugs mormor) står helt til høyre i bildet.

Bildet er tatt i 1914 og følgende er med:

Fra venstre: Torvald Rislaa (med hest), Henrik Hansen, Anton Moe med barnet Kolbjørn Vollan, Mathias Flaa (bak), Andreas Vollan med barnet Gunhilde, Nils Dunkehuset på trappa, Severin Jacobsen, Arnt Paulsen med hest, Trine Johnsen med barna Amanda Berntsen, Ruth, Edith og Johanna Søberg, Harald Birkeland, Gunhild Hansen med barna Fudrun Birkeland og Nanna Larsen, Nelly Ramse med Arne Vollan og Olava Vollan.

Det var dagens historietime.

 

fil: jostein/ja20060503.html