20070301 Vasaloppet 2007 (4.3.07)

Så er det klart for Vasaloppet 2007. Klart og klart ... Skulle nok ønsket at jeg var bedre forberedt treningsmessig og at jeg hadde hatt en god høyrehand, men tvi - tvi. Nå får en ta det som det kommer. Her er vi i teltet og henter nummer i Salen. Fast innslag er god tradisjonell Dalarna-musikk.

 

Det er bestandig spennende med smøretips og værprognoser. Denne karen smører med tørrvoks. Dette ble nok litt for tørt slik forholdene ble.

 

Løypa og startsletta  inspiseres. Per Jan var med i år.

 

 

Jeg hadde fått tildelt start i led 3.

 

Som vanlig bodde vi hos Sven Hugo. Han ble 75 år på Vasaloppdagen, og vi hadde med blomster og gaver. Gratulerer. Her leser han opp et artig kort han hadde fått.

 

Først fikk vi te og deilig "smørgåsterte"....

 

... og etterpå fikk vi kaffe og kake. Litt av et stell på dette "hotellet".

 

 

Svend Hugo er en friluftsmann. På en av sine turer i høst fant han en elg som var ihelslått av en bjørn. Den var varm enda og Sven Hugo forlot den uten å røre den. Han besøkte kadaveret flere ganger utover høsten. Først var det inntatt av fluer og larver, deretter kom bjørnen igjen og åt sin del og til slutt ble det rensket av smågnagere o.l. Siste gang han besøkte det stakk bare det ene hornet opp av snøen. Han tok tak i det og fikk med seg dette hjem.

 

Så inntok vi "stugan" og etter at skiene var preparert laget vi oss deilig mat. Kjøttsaus, pasta og salat.

 

Det var godsaker ja...

 

Jomar noterer krusiduller nedi blokka....

 

... men jeg og Per Jan er bekymret over at gradstokken fortsatt viser plussgrader. Vi burde kanskje lagt klister i bånn?

 

Så er det selve dagen - Vi kom oss i veg i rett tid (5.15) fra Malungfors i år, og var fremme og fikk satt ut skiene ca 6.30. Men det var mange som hadde vært her før oss. I led 4 og nedover var det lang kø for å få satt ut skiene - de åpner ikke før kl 6.00.

 

Her smetter jeg inn - du ser nr 3241 på kontrolltavla.

 

 

Så bærer det i vei. Været var ikke helt som forventet. Det var meldt minus 2 til minus 10 i sporet, men det ble 0 til + 7. Med 5 cm våt nysnø ble det vanskelige forhold.

 

Mange løpere på vei til Mora - i Faders spor.

 

Det er fantastisk artig å gå i Vasaloppet. Utrolig masse løpere og folk langs løypa. Her har jeg ganske bra driv opp en bakke.

 

Men løypa går også i mer øde områder i de svenske furuskoger.

 

Kirka i Mora er et kjært syn. Her er det bare noen meter av de 90 kilometerne igjen.

 

 

Jeg ble dyktig sliten - spesielt fordi jeg hadde så dårlig feste. Jeg smurte om en gang. Kanskje jeg burde gjort det en gang til. Men jeg kom i mål på tiden 5.46 - en drøy time bak vinneren (5.43). Det får jeg være fornøyd med.

 

Her er passeringene mine.

 

 

Her har Per Jan kommet i mål og fått seg en dusj.

 

 

Egil gikk også i år og var den andre Staverløkk'en som gikk Vasaloppet. Gratulerer Egil !

Hvem blir den 3. tro?

 

Det er godt å ha Jomar til å serve. Både før, under og etter rennet. Det er godt og sette seg godt tilrette i bilen og la Jomar kjøre hjem igjen. I år ble det litt sent. Vi var ikke hjemme før 01.30. Men alt gikk fint, og vi hadde en kjempetur !

Takk for laget !

 

NB: De fleste av disse bildene er tatt av Jomar.

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka.

fil: jostein/ja20070301.html