|
I Sesimbra var det en gammel festning. Det måtte vi selvfølgelig se på.
|
Den lå på en høyde og var omgitt av høye murer.
|
Flott utsikt over Sesimbra
|
Den var veldig gammel - fra før 1100-tallet.
|
Det var også en liten kirke innenfor murene.
|
Flott interiør malt på flis.
|
Nattverden
|
Fikentre er ikke så vanlig å fotografere for meg, så dette måtte jeg ta med.
|
Utrolig å se hvordan den hadde plassert se i en sprekk i muren. Det var utrolig tørt her, men her er det vel en dråpe vann å hente i ny og ne.
|
Kom også over en fin sommerfugl.
|
Oppover fant vi ikke stien, så da vi spurte en mann om veien, kom han med bilen og kjørte oss like gjerne opp til borgen. Det var imidlertid lettere å finne veien ned.
|
Vi såg mange forskjellig planter. Her er det bambus.
|
|
I Sesimbra, og sikkert mange andre steder i Portugal også, elsker de sild og sardiner. Det spiser de til lunsj og til kvelds. Det grilles i garasjer, i restauranter og på fortauer. Her er det en dame som styrer grillen, men i alle de andre "grillmestrene" vi såg var menn.
|
Nam, nam syntes portugiserne. Vi hadde tenkt å smake, men stod over...
|
Nede i byen igjen.
|
Det var jo her stranden var...
|
Her ser du hotellet vi bodde på og noe av borgmurene oppå høyden.
|
Jeg skulle handle inn lit mat og kom såg at porten til kirkegården stod åpen. Det var spennende å se hvordan de hadde ordnet gravstedene. Det var tydelig at de mest betydningsfulle personene/familiene hadde store gravkammer. En kunne se kister og urner der inne. Det var vinduer og lufteglugger på dørene og jeg syns det luktet....
|
Slik er det nok for de mer alminnelige.
|
Kirka var under oppussing.
|
Det fiskes fortsatt på gamlemåten i Sesimbra - både med garn, liner og teiner. Denne fiskeren setter kroker på lina.
|
Vi åt en del fisk vi også, men måtte innom kjøtt innimellom.
|
Denne ser ganske ordinær ut, men ellers var det helt vanlig at restaurantene stengte gatene med bord og stoler for å bedre kapasiteten. Dessuten likte selvfølgelig gjestene bedre å sitte ut i det fine været.
Her er kokken ut i fiskedisken og henter seg fisk.
|
Så når mørket kom, tømtes stranda og restaurantene fyltes. De åpnet ikke før kl 19.
Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka.
fil: jostein/ja20070809.html