20140301 Birkebeinerrennet - avlyst igjen

 

Så er det Birkebeinerrenn og jeg på Rena. Aslaug hadde arbeidshelg, så hun var ikke med. Men Per Knut Aaland er på plass.

 

Som vanlig overnatter jeg hos Per Arve og Hanne, Amalie og Torjus. Far sjøl var på militærøvelse i indre Troms, men det var en fin velkomstkomite likevel.

 

Torjus og Amalie hjalp meg med smøringen og syntes det var mange fine farger på voksen.

 

Frode hadde med seg søster Elisabeth. I tillegg var Maiken og Uffe fra Finland.

 

Men det ble ikke helt som vi hadde planlagt. Det blåste godt om natten (også ved start) og på fjellet var det opp mot 20 sm. Da jeg var nede for å sette ut skiene, fikk jeg høre at starten var utsatt 1 time. Da ble det god tid til å ta seg en kopp kaffe.

Men så, etter en stund, kom det melding på nettet om at "Birken er avlyst". Da var det bare å ta av seg startnumrene :-(

Men når jeg hadde forberedt meg og først var i område med godt skiføre, så skulle jeg nå jammen ta meg en tur lell. Det var jeg ikke alene om. Det var masse folk som tok avsted.

 

Men det var litt roligere stemning enn vanlig på Skramstadsetra.

 

Litt vind var det jo, men ellers var været og sikten helt topp. Bildet er tatt 10.40 like før toppen av Dølfjellet.

 

Jeg gikk til Kvarstaddammen (28,5 km fra start), men måtte snu. Jeg hadde ikke med meg klessskift for å bytte når jeg kom til Lillehammer. Dessuten hadde jeg jo bilen på Rena og bussene fra Lillehammer var avlyst...

Video fra Kvarstaddammen.

Oppe på Raufjellet. Her er en videosnutt fra Raufjellet på tilbaketuren - der jeg følte det blåste mest. Arrangøren sier at beslutningen om å avlyse var riktig fordi det blåste 15-20 m/s kl 06 om morgenen. Fordi det var meldt at vinden skulle løye, var det feil å ta beslutningen så tidlig. Hadde man utsatt beslutningen, og hele arrangementet i 2 timer, tror jeg vi ville fått et perfekt Birkebeinerrenn.

Et innlegg på Langrenn.com vedr avlysningen

 

Oppe på Raufjellet.

 

Raufjellet.

 

Da jeg kom tilbake traff jeg Hallvard og Øystein.

 

Så var jeg innom og dusjet før jeg sa takk for denne gang til Hanne, Torjus og Amalie.

Tusen takk for meg !

 

På Kvikne hadde en trailer havnet utfor vegen. Ikke så bra med sommerdekk på det glatte føret, i alle fall hvis en er fullastet med laks fra Frøya.

Men jeg fikk meg en kasse og var fornøyd med det.

 

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka.

fil: jostein/14/ja20140301.html