20140907 Avdragning svinghjul og jaktturer

Vi bestemte oss for å prøve å få av svinghjulene, ihvertfall det ene på Sandbacken fra Bustlia. Regulatoren var ganske ødelagt og må sveises. Det er vanskelig når hjulet er på.

Først måtte vi prøve å få ut kilen. Det viste seg å være svært vanskelig. Men den kom til slutt etter å ha sveiset på flere jernbolter (slik som den ene på bildet) og slått inn to slike kiler med slegge.

 

Her er vi igang med det første svinghjulet. Idar hadde med en skikkelig ters. Med varme trodde vi det skulle gå, men det gjorde det ikke. Tersen ga seg og vi måtte avslutte den kvelden.

 

Det er lørdag 27.september og det er småviltjakt. Det var utrolig godt å komme avgårde. Her er jeg i bunnen av Risknappan.

 

Varden på Risknappen, Brennfjellet og Kufjellet.

 

Sørover fra samme varde.

 

Det var lite å se i Risknappan, så søndag dro jeg til Haukfjellet, Kløftfjellet og Gruvehøgda. Her er det en rovfugl som har måttet bøte med livet. Det er ingen stor skade tror jeg. Det er alt for mye av den sorten i fjellet nå. Det lider rypekullene av.

 

Traff Arnt nedom Kløftfjellet. Har tok vi en god rast og fikk oss mat.

 

Varden på Gruvehøgda (tatt sørover).

 

Nordover

 

Så er vi igang med svinghjulet igjen. Denne gangen har vi en enda større ters og en jekk som presser 55 tonn !!! Da er det et eller annet som er nødt til å gi seg...

Videosnutt

 

Sannelig gikk det. Her er hjulet nesten halvveis av.

 

Så da tok vi like gjerne det andre hjulet også. Dette var nok riktig måte å få av fastrustede svinghjul på :-)

Videosnutt

 

Vi skrudde også opp veivhuset og fikk ut veivakslingen.

Videosnutt

Her er ikke motoren helt lik seg nei. Men nå er det mulig å få gjort skikkelig restaureringsarbeid.

 

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka.

fil: jostein/14/ja20140907.html