20150901 Reinsjakt 2015

Så er det klart for årets reinsjakt. I år har det vært mye nordavind, så reinen er mye lengre nord enn der vi har jaktet tidligere. Men vi fikk overgang til Budal og kjørte til Blåola lørdag 5.9.15. Eimund hadde investert i hatter til oss :-)

Her var det fullt av biler. Sauebøndene skulle sanke sauer og jegere jakte på rein. De fleste jegerne hadde valgt å gå stien inn til Lille Ensjø, men vi valgte å følge vassfaret innover til Finnkjønna og videre i retning Store Ensjø.

 

Fantasisk vakker dal og her ser du Finnkjønna innerst inne. Men det var godt med skodde, så vi var spente på hvordan dette ville gå.

 

Like før vi kom til den åpne bua, møtte vi Ståle. Han er sønn til nærmeste nabo i Soknedal og jaktoppsyn. Her kontrollerer han at papirene er i orden.

 

Det var dårlig med bruer sørover her, så jeg tror Eimund ble fuktig på føttene. Jeg hadde heldig nok valgt støvler denne dagen. Det passet bedre enn det jeg trodde...

 

Inne i bua

 

Tenker meg tilbake hit, så det er greit å vite hvordan det er her :-)

 

Vær og skodde kom og gikk, men vi hadde det veldig fint. Her sømfarer jeg terrenget sørover...

 

Etter drøye 3 timers gang og speiding oppdaget vi en flokk. Vi kom oss godt innpå, men dyrene var rolige og kalvene lå eller stod tett inntil andre dyr. Dessuten må en ha sikker bakgrunn. Men vi ventet, for etterhvert ville nok en kunne skilles ut... Men brått ble flokken urolig og brøt opp. Det kom en jeger fra nedsiden og støkket de. Dermed røk den sjansen... Men det er litt av gamet.

 

Men etter en stund traff vi på en stor flokk på Slettfjellet. Og her klaffet det. Også her var dyrene rolige, men når to kalver reiste seg, ble den ene "fri" og da smalt det. Eimund hadde felt en fin kalv med sin Tikka T3.

 

Dyktig og stolt jeger

 

Pussig nok var det jaktoppsyn i nærheten der vi skjøt oigså. Berit jaktet sammen med sine halvbrødre, men er også jaktoppsyn. Her kontrollerer hun papirene.

 

Så er vi igang med slaktingen. Vi vommer ut, og grovparterer slik at vi får slaktet nedi sekkene.

 

Her er vi kommet ned til setra innom Finntjønna at.

 

Nede ved bilen og vi kunne konstatere at vi hadde hatt en helt super reinsjakt 2015. Nesten synd det er over for i år...

 

På veiestasjonen fikk vi bekreftet at dett var den største kalven vi har skutt. 26 kg slaktevekt.

Tusen takk for en fantastisk dag i fjellet og en spennende jakt Eimund. Det er ikke så mye som kan måle seg med disse turene !

 

 

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka.

Fil: jostein/15/ja20150901.html