20160405 Tur oppå Sørliegga

Helgen  23.-24.mai bet jeg i det sure eplet og gikk løs på taket i stallen. Der var det masse støv og dritt fra gamle dager, og arbeide med dette over hodet. Skikkelig drittjobb. Men jeg fikk avrettet og foret ned, lagt oppi isolasjon og dekket til med plast. Glad jeg fikk gjort dette.

 

Nå skal jeg gjøre det samme med veggen mot fjøset før jeg monterer panel.

 

Jeg fikk også gjort ferdig emnene til kjelken til Sandbacken fra Bustlia.

 

Morten og jeg har undret på om det var orrhaneleik oppå Sørlieggen. I dag var det nysnø og det var gode muligheter for å finne det ut.

 

Våren begynner å sette sine tydelige spor. Snøen begynte å bli ganske råtten og jeg hadde tatt med feil skisko. Så da ble det å gå på føttene likevel.

Men det var bart oppover egga og når jeg kom oppe bar det ganske bra.

 

Den gamle løa til Sigurd.

 

Jeg rastet sørom egga. Det gikk ikke lange ria etter at jeg satte meg før denne karen fortsatte med arbeidet sitt. Tretåspetten hakker og leter etter noe spiselig.

 

Ganske tillitsfull fugl.

 

Du ser hullene etter den i stammen.

  

På vei ned igjen så jeg et par hjorter. Jeg trodde i allefall at det var det. De gjemte seg under en gran. Jeg ble litt uskker på om det er rådyr...

 

Men ærendet var å finne orrfuglleik-spor, men nei, jeg må beklage Morten. Det er nok ikke noe orreleik oppå eller bak egga.

 

 

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka.

Fil: jostein/16/ja20160405.html