20160601 Gjenreising av stabbur

Så er tiden kommet for å begynne å gjenreise stabburet i Staverløkja. Her har jeg støpt fundament til steiner som buret skal ligge på (bilde fra 21.mai).

 

  

Bergsvein tester plentraktoren.

 

Så har jeg funnet steiner som er passe høye (bilde fra 29.mai).

 

Jeg tok tidlig fri fredag (2.juni) og Endre ble med slik at vi kunne komme i gang med tømmeret. Her er ramme, stabber og golvåser på plass.

 

Vi demonterte buret i 2008 (se bilder) Før vi tok ned buret merket vi stokkene med papirlapper som vi stiftet på stokkene. Men nå var veldig mange borte !!! Merkelige greier !

 

Heldigvis var buret flyttet før, og vi kunne få litt hjelp av gammel merking på de stokkene lappene var borte. Her har vi fått på et par kvarv til og lagt golvet.

 

Jeg ble buden på middag og fikk rømmegrøt og ordentlig kjøttmat. Himmelsk godt !

 

Utpå kvelden kom vi opp til andre etasje.

  

Etterhvert som vi kom ned i tømmerstokkstabelen kom årsaken til at lappene var forsvunnet for en dag. Det er et eller annet som har startet på å bygget et bol. Det så ikke ut til å være ferdig, men her var det masse lapper og nummer på...

 

Lørdag kom Eimund og hjalp til også.

 

Her er loftsgolvet snart på plass.

 

Eimund i sving

 

Det vil ta litt tid å få ferdig dette, så vi tekket ned både buret og stokkstabelen.

 

Vi måtte slutte tidlig lørdag fordi Ragnhild hadde varslet at hun skulle ha utdrikningslag til Marita her denne dagen. Her er hun klar til å i mote damene. Og da stikker Eimund og jeg  :-) 

 

  

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka. 

Fil: jostein/16/ja20160601.html