20181001 Bygdedag i SoknedalSå er det bygdedag igjen i Soknedal. Jeg hadde med en Bernard W2 og vedkappsag i år. Startet flere motorer og prøvde, men fant ut at denne Bernarden passet best i år. Dette er jo en motor som ble mye brukt til vedkapping utover bygdene, også i Soknedal, på 30, 40 og 50-tallet.

 Idar og Elias (gutten til Stein og Anne) var med på laget. Saga er fra Staverløkja.

 Elias er utrolig flink og ivrig. Han er bare 8 år, men er veldig interessert. Han var med på forberedelsene fredagskvelden og hele lørdagen (bygdedagen). Tror han også koste seg :-).

 Idar kom på at vi kunne ta med bålpanna. Vi hadde jo mer enn nok ved. Veden var riktignok rå for den ble gogget fredagskveld, men når det ble varmt nok brant den godt. Her spanderer vi bålkaffe til Inger og Odd,.

 Ingrun, Jon Willy, Arnstein og Sunniva var også innom.

 En passe konfurasjon dette. Reima røk en gang så jeg måtte utover etter lås for å reparere den, men det gikk fort.

 Elias smør ventilstengene.

 Viktig med olje ja.

 Bergsvein var på plass med en Trygg.

 Knut med en liten nyere Trygg og en annen (hiterst) som visstnok står i museet.

 Trøen hadde med denne Nidarosen. Den er nok fra først på 1900-tallet.

 Kaillan i trivelig passiar.

 Like før vi skulle rigge ned fikk jeg melding om at Signe svigermor var død.  Hun ble alvorlig syk for et par måneder siden, og nå var det slutt. Hun ble 95 i sommer og har hatt et langt og rikt liv. Begravelsen blir fredag 19.oktober i Nissedal.

 Tradisjonen tror er det fullt hus i Staverløkja denne helga. Men dessverre ble det ikke tatt så mange bilder. Men her får tante Ragnhild smake på brownies-deien til Sunniva. Brownies'en ble knallgod !

 

 

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka eller hopp tilbake til fotoalbum.

Fil: jostein/ja20181001.html