20190704 Feriestart med dugnad på Furrusnappen, besøk fra Grong m.m.Fredag startet jeg sommerferien og vi hadde avtalt dugnadsarbeid oppi Furrusnappen. Ragnhild og Torgeir har hytta denne perioden og de var med. Vi slo gress, ryddet skog og gamle utgarder.

 Taket var mosegrodd langt utover vannbordene og det var tid for å bytte de.

 Godt å få det gjort.

 Vi snekret også ny grind. Her kjører vi den opp med traktoren.

 Den var jo riktig bra !

 Det er deilig sommer...

 ... med nybakte horn og nyrørt blåbærsyltetøy. Ragnhild og ungene hadde plukket blåbærene oppom Furrusnappen.

 Sigrud plukker prestekrage på gammelfjøstrappa.

 Lørdag fikk vi trivelig besøk fra Grong. Randi Grande (Tømmerås) var mye i Staverløkja når hun var ung. Hun var visst omsvermet av noen jorddrenger også ;-)

Artig at jeg hadde fått dette bildet av Olav. Hun er med på det bildet nederst til venstre.

 Roger kontaktet kommunen og fikk opplyst hvem som når eide Staverløkja. Et par søk på internett og epostadressa var på plass. Så fikk jeg en epost... Utrolig artig !

 Randi visste godt hvilken farge det var inni skuffene på den gamle kjøkkenbenken. Det var nemlig hun som hadde malt de !! Olaf hadde båret ut alle og Randi malte.

 Roger hadde ansvaret for hesten. Leide til til og fra kulturbeitet, kjørte melka oppå veien og kjørte til og med på butikken for å handle til Oline og Olaf. Han kunne fortelle at av og til når han var på handel, så kjøpte han et stykke tekake. Når han hadde gjort unnå de verste bakkene på hjemturen, koblet han fra hesten og la seg i lyngen og koste seg med tekaka.

 Arnsteig og familien kom også. Han ble med Bjørg, Roger og meg ned til Apoteket. Kilden er grodd litt igjen, men vannet smakte visst minst like godt :-)

Vi må se til å få rensket opp her.

 Tusen takk for hyggelig besøk. Det var virkelig trivelig. Velkommen igjen !!

 Så ble det tomatsuppe på låven.

 Sofie

 Arnstein og co kom direkte fra Masfjorden. Der hadde han fått med seg et hjortegevir. Sunniva er klar for å møte en utfordrer :-)

  Lek på burstrappa.

  Torstein og Sunniva hadde fått seg hoverboard. Det var ikke lett, men de hadde kontroll.

  Disse to tøttene koser seg godt sammen.

  Sigurd sikter seg inn...

  Her bakes det prestekragekake.

  Sunniva satte ny pers !

  For en gangs skyld lånte vi bort senga vår inne. Så da la vi oss på bursloftet. Der var det jammen godt å sove. Om morgenen fikk vi kaffe på senga.

  Godt og koselig.

  

  


 

 Vi fikk også besøk av disse to venninnene.

    

 Søndag fikk Torgeir og jeg lurt oss til en sykkeltur. Her er vi oppe på Holtet.

    

Det var vokst til mye gress oppover veien til hytta. Vi raket og samlet det opp, og tenkte først bare å kjøre det bort. Men en kjapp telefon avklarte at Angela og Rene ville ha det, så det endte på låvegulvet nedi Kåsen. Høyet var av beste kvalitet og blir nok julekveldsmaten til hestene deres ;-).

    

Vi var invitert på bursdagsselskap til Gunnvor. Her fikk vi sodd med rundstykker, og kaffe og kaker. Det var trivelig. Takk for oss.

 

    

 

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka eller hopp tilbake til fotoalbum.

Fil: jostein/ja20190704.html