20200504 Gråtassen fyrerVi har jobbet litt for å få igang gråtassen i det siste. Vi mente tenning og gnist var grei, men var ikke sikker. Iallefall fikk vi ikke start. Jeg kontaktet Hugo. Det han ikke vet om Gråtassen er ikke verdt å vite tror jeg. Han tilbød seg bli med oppover en kveld. Jeg tok imot tilbudet og mandag kjørte vi oppover. Idar ble også med. Hugo gikk over tenningen og fant ingen feil med den, så han mente det var forgasseren. Pluggen var tørr. Han fikk ikke bensin. Vi sa at vi hadde prøvd å gi'n en dram rett på stemplet, men Hugo mente at det kastet han bare av seg.

Så da var det å bestille repsett til forgasseren hos Økonomideler...

   Det kom i posten bare etter et par dager. Så når helga kom var det bare å overhale forgasseren.

      Vi var ganske spent når vi skulle prøve etter å ha gjort ferdig og montert forgasseren. Først var den helt død, men så plutselig fyrte den!!

Jeg hentet traktoren etter delingen i Rønningen 10.juli 2010. Det er snart 10 år siden, så det går ikke så fort. Men endelig kunne vi spørre, og jammen ga den svar !! Det var artig ja.

Se videosnutt her.

 Men når vi fylte på kjøleveske oppdaget vi lekkasjer på frostplugg og kanallokk. Det lar seg fikse, så til helga kan han kanskje få gå seg varm :-)

 Ellers har våren gjort sitt inntog. Høy temperatur og stri vind førte til kraftig snøsmelting. Stikkrenna oppi veien til nylandet gikk tett, og det førte til store ødeleggelser bare på kort tid. Heldigvis var Morten hjemme og fikk ordnet det.

 Det kom også trivelig besøk. Torstein og Sunniva står på hendene.

 Åshild og Torstein lå i telt natt til lørdag.

Foto: ÅshildGrilling i finvær på søndag. Deilig at landet "låses opp" igjen slik at en kan møtes på vanlig vis igjen.

 Jeg var ganske opptatt med ved og traktor, men det var godt med litt mer liv i Staverløkja igjen. Takk for det :-)

Foto: Åshild

 

 Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka eller hopp tilbake till fotoalbum..

 Fil: jostein/ja20200504.html