20200608 Sørover på søskenbarntreffVi bestemte oss tidlig for å dra på søskenbarntreffet som var tillyst i Telemark i helga. Vi kjørte til Dombås torsdagskveld og overnattet der for å korte ned turen fredag.

   Vi overnattet på Trolltun.

 Fredag kjørte vi om Gjøvik, Hadeland og til Gjerdrum. Her hadde jeg bestilt en duk som jeg skal ha når jeg skal restaurere terassen hjemme. Det passet fint slik at jeg kunne hente den på denne turen.

 Vi kom til Oslo i rushtiden, og det var mye kø sørover ut av Oslo. Så vi dreide like gjerne av til Bygdøy og tok et par timer på stranda til den verste køen var over.

 Det er mye bedre å være her enn å sitte i bilkø :-)

 Så kjørte vi til Gjertrun og Arve. Her koste vi oss med reker og trivelig lag. Tomas er Magnhilds samboer. Vi overnattet her.

 Neste morgen, Arve kjøper is av barnebarna Selma og Olivia.

 Vi kjørte videre til Vrådal. Søskenbarntreffet skulle være på Straand Hotel. Torgeir ønsker velkommen.

 Det var 2/3 av søskenbarna som var møtt frem. Andreas Vollan kåserer om besteforeldrene og trange kår som slekta vokste frem under. Han har lagt ned et utrolig arbeid i å granske slekta helt tilbake til svartedauden. Veldig artig å høre på.

 Her er Andreas og Olava med de 13 barna. Det er ingen gjenlevende av den store søskenflokken.

Fra venstre bakerst: Einar, Kolbjørn, Randi, Ole, Gunhilde, Kåre

Fra venstre foran: Gudmund, Andreas, Birger, Olava, Helge, Arne

Sitende foran fra venstre: Else, Reidar, Signe

 Flere av sønnene var med i motstandsbevegelsen under krigen. Kåre var en av flere ungdommer fra Birkeland som ble tatt av tyskerne. De ble sendt til Natzweiler som NN-fanger og Kåre omkom der i 1944. Kåre Vollan nr 3 nederst fra venstre.

 Kåre Vollan er aktiv i Natzweiler-foreningen. Han leser og undersøker mye om hva som skjedde med Kåre og andre under krigen. Han holdt et svært interessant foredrag.

 Samling for fotografering utenfor. Sonja, enke etter Birger er 90 år om en måned. Hun var eldst på treffet.

 

 

Tore tok fellesbildet så det kommer her etterhvert...

 

 Ole Aasen og kona Bjørg i prat med Aslaug.

 Andreas, Inger Britt og Tore

 Det ble litt "fritid", så jeg benyttet sjansen til å ta et bad i det deilige Nisser-vannet.

 På kvelden var det middag og sisialt samvær. Her er Aslaug, Marit, Brit, Øystein, Håkon og Solveig.

 Det var væromslag om natta med skikkelig torden og lyn. Vi kjørte fra Vrådal i rett tid etter frokost søndag og berget bra for regn til vi kom til Oslo. Men da satte det inn. Det pøste ned og vindusviskerne klarte periodevis ikke å ta unna. Det førte til litt mer strømforbruk enn beregnet så vi måtte lade på Brummundal istedet for på Lillehammer slik vi hadde planlagt. Men ellers gikk det veldig fint.

Super tur ! Takk for laget alle sammen !

 

 

 

 Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka eller hopp tilbake till fotoalbum..

 Fil: jostein/ja20200608.html