20200703 Feriestart - møte med Brigt og SoknedalstunnelenFredag gikk jeg ut i ferie. Det passet med en sykkeltur og jeg syklet opp til Jonsvannet, tok av mot Herjuan og Hønstad. Her er det veldig fint å sykle langs vannene mot Jervskogen.

   Her er både gule og hvite vannliljer. Finn ro i sjelen ved Skjeltjønna.

 På vei tilbake fra Jervan nådde jeg igjen denne karen. Det er Brigt. Jeg kom i prat med han og antok at han ikke hadde gear på sykkelen. Det stemte, den hadde bare ett gear. Han kunne fortelle at den var kjøpt i 1953 på Steinkjer.

 Da måtte jeg spørre hvor gammel syklisten var. Jo, han var 81 år (snart)!! Jeg spurte hvor han kom fra i dag. Han hadde syklet fra Klæbu, opp til Gjenvollhytta, fulgt en traktorvei et stykke og trillet videre over Langåsen, vasset myrene over Langåskjølen og inn på Dragstenveien ved Saksvikvollen. Nå skulle han sykle til Bratsberg, opp Amunddalen og hjem til Klærbu.

Litt av en tur for en 81-åring uten så mye som en vannflaske!

 Bortsett fra hornet var sykkelen var helt orginal. Han  passet godt på den og fortalte at han gikk av sykkelen i de bratteste bakkene for ikke å strekke kjeden!

Et herlig møte med med en trivelig spreking.

 Geitramsen har en nydelig farge. Det sies at en kan lage te av den. Humla liker den også.

 Jeg kjørte oppover lørdag. Da fikk jeg anledning til å kjøre Soknedalstunnelen for første gang. Se veien over tunnelåpningen. Det er ny trasè på gammelveien opp "Bakkan" til Bergan.

 Lys og fin tunnel. Den ble ferdig og åpnet 3 måneder tidligere enn planlagt.

 Utgangen i Soknedal.

 Skal bli spennende å se hvordan dette påvirker livet og forretningene i Soknedal sentrum.

 Det var deilig å slippe å slå gresset denne gangen. Eimunds hadde vært her denne uka og han slo gresset før de dro fredag.

 Det passet godt for jeg var bare på en dagstur. Ærendet var å finne årsaken til en oljelekkasje jeg hadde på traktoren. Og her var den, i overgangen slange og bend. Så da blir det et lite besøk hos Tess :-).

 

 

 Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka eller hopp tilbake till fotoalbum..

 Fil: jostein/ja20200703.html