20200808 Fjelltur Grimsdalshytta og HaverdalseterSå er det endelig klart for den årlige fjellturen. Aslaug kjører golf'en og vi er på vei til Grimsdalsbu.

   Her skal vi overnatte.

 Innsjekk på en av de fineste hyttene DNT har.

 Planen er at vi neste dag skal gå til Haverdalsetra (via stidele til Dørålseter), at vi skal bo der i to netter og så gå tilbake tredje dagen til bilen.De fyrer godt på Grimsdalsbu.Som vanlig er det ryggsekksjekk. Den skal ikke veie mer enn nødvendig. Men det holder vel ikke bare med tannkosten Aslaug !Neste dag.Blomster på annekset.Så er vi klare til å gå.Elva my krysses, men her er det bru og ikke så mye moro ;-) Toppene på Kattuglehø i bakgrunnen.Vi plukket blåbær til syltetøy i skogen.Men en kommer fort oppå snaufjellet.Jeg hadde med litt ved og panne, og Aslaug pannekakerøre. Så da var det bare å fyre opp.Anette lager syltetøy i bakgrunnen mens Aslaug steker.Godsaker ja :-)Før nedstigning til stidele til Dørålseter var det litt ut. Så her må en konsentrere seg.Nok av einebær ja. Det er vel eneste bærsorten som trenger to å på å modnes. De grønne blir blå neste år.Her tar vi av til Haverdalseter.Kjempefint å gå her.Er det bamsen som har vært her tro?Dessverre fikk Anette veldig vondt i ryggen.Dette var visst den beste stillingen.Ikke så veldig langt igjen nå. Her hadde vi et deilig måltid.Her er vi på Haverdalseter.Litt byggevirksomhet på nabosetra, men ellers er alt som forrige gang vi var her (for 5 år siden).Middag.Etterpå er det kortspill. Liverpool.Det er visst gått sport i å løse sudoku.Som vanlig litt rot på bordet, men ryggplagen regnet vi ikke med. Håper på å bli bra til i morgen.Men dessverre var ikke ryggen så mye bedre neste morgen. Så vi bestemte oss for at jeg skulle gå til Grimsdalsbu og hente bilen (det er vei frem til Haverdalseter også). Da er vi ikke avhengig av at alle må gå tilbake søndag. Er ryggen bra går det alltids an å ta en dagstur.

Her er jeg kommet til Storvatnet. Jeg trasket på litt og brukte 40 min hit...... og 2 timer til Grimsdalshytta. Jeg var heldig med å komme meg avgårde tidlig nok til å slippe unna det dårligste været. De jeg møtte og som var på vei opp på fjellet, hadde fått skikkelig drittvær. Det hadde snødd så det lå 5 cm på stien.Jeg fikk en fin biltur opp gjennom Grimsdalen.Innover mot Haverdalseter ser en godt at det var dårlig vær.Kokken på Haverdalsetra er betydelig mer avansert enn denne kjerringa....... for idag serveres det thaimat. Det passer i allefall meg helt perfekt. Nydelig mat.Se på den melonen !Lørdagkveld ble vi sittende å prate på stua. Husbonden selv kom inn og det ble snakk om at de ikke leverte noe melk fra setra her på somrene. De produserer smør, ost m.m som selges. Spesielt skjørosten er ettertraktet. Den er det 5 års bestillingstid på.

Vi fikk smake den til frokost søndagsmorgen. Jo, litt spesiell konsistens, men den var veldig god.Anette var blitt betydelig bedre i ryggen så vi gikk en liten tur søndag.Vi fikk tips om en spesiell hytte på stien mot Høvringen. Så vi parkerte ved skiferbruddet og gikk stien innover. Etter ca en time dukket denne steinrøysa opp. Den var rødlig og hadde derfor fått navnet Rødhammeren. Faktisk var det drevet gruvedrift her for lenge siden.Hytta lå bare 100 meter fra stien og var klemt helt inn i fjellhammeren.Aslaug leser høyt fra hytteboka.Det var mye kleberstein her. Det var nange små figurer og utskjæringer. Sikkert noen som har sittet og ventet på rein, bedre vær eller kanskje bare hatt god tid.Utenfor stod det en slipestein.På vei tilbake fikk vi også litt snø. Men da var det ikke langt til bilen.

Vi tok en liten rast før vi kjørte ned til Dovre.Der var vi innom en fin bruktforretning før vi kjørte til Oppdal.

 Her fikk vi servert taco :-)

Fjellturen ble litt annerledes denne gangen, men rygger som slår seg vrange rår en ikke over. Vi hadde det jo fint lell. Takk for turen. 

  

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka eller hopp tilbake till fotoalbum..

 Fil: jostein/ja20200808.html