20201201 Adventstid med bursdag, gøbb, lutefisk m.m.Gunn fyller å i begynnelsen av desember. Vi var innom og fikk kaffe og spiste kake. Gratulerer med dagen og tillykke med et nytt år!

 Endre og jeg vil ha gøbb til jul. Vi ringte Johanne, og heldigvis hadde hun litt igjen. Dermed ble det Budalstur den søndagen. Her er vi i kokhuset hennes. Se jerngryta på ovnen - der er det kokt noen liter gøbb oppi.

 Dette er godsaker på kleningen :-)

 Fantastisk fint på ski senere på dagen.

 Uten at jeg tenkte på det, var jeg ganske nære "Nerplassen" da jeg hentet gøbb. Den ligger visst rett over elva for Teien. Hva er så spesielt med den? Jo, der tråkket min oldefar, Lars Olsen Mosand, sine barnesko. Det står et godt avsnitt om plassen og om Lars i bygdeboka for Budal.

 Den har Endre i hylla si.

 Så er det tid for årets lutefisklag. Dessverre måtte vi dele det opp pga koronaen i år. Så denne kvelden var det Anette, Elisabeth og Vidar som var gjester. Selv om vi var få hadde vi en veldig hyggelig kveld.

 Anette hadde med likør til kaffen. Moltekremen kommer snart ;-)

  Kake til slutt. 

 Fantasisk fint i marka.

 Perfekt skiføre også.

 Aslaug baker småkaker etter bestemorens oppskrift.

 Den fant hun i morens oppskriftsbok.

 Det er mye en må få gjort før en kan feire jul. F.eks. det å få klippet håret. Anette var innom og ordnet det. Med munnbindet på plass...

 Var innom møte i Trondheim Numismatiske Forening. Her traff jeg flere kjente. Her er Kjell som var med og startet foreningen.

 Ståle er fast inventar på møtene.

 Dette var årets julemøte. Det åpnet med middag og ble avsluttet med auksjon. Artig å friske opp en gammel hobby.

 

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka eller hopp tilbake till fotoalbum..

 Fil: jostein/ja20201201.html