20210602 Vedarbeid, vaksine og fint værSyns det var artig å ta frem de gamle hestvognene på låven. Denne husker jeg godt fra jeg var guttungen. Var med Olaf og kjørte melka oppå veien til rampa. Olaf smattet på hesten og den svarte med en fis :-)

Men det ene dekket (ikke dette) var temmelig morkent, så jeg tok hjulet med til byen og prøvde å få tak i en nytt likens, men det var ikke lett. Ingen kunne skaffe. Så om noen har et 5.50x16-dekk med dette mønsteret så er jeg interessert :-).

  Vedkapping

 Så er det bare kløyving igjen.

 I år kappet og pakket jeg det minste i sekker. Da slipper jeg å ta igjen det flere ganger.

 Endre ringte og ville ha hjelp til å flytte slåmaskinen. Det gikk fint og nå har den fått hedersplassen foran huset. Men den tåler kanskje et strøk maling?

 Så var det min tur å få det første stikket.

 Mandag var det så fint vær så jeg måtte ta en tur i marka. I vårløypa var det en del bukkeblad. Det er en urt som har lang tradisjon både i folkemedisin, mat og drikke her til lands. Men den er visst ganske bitter.

 Interessant å lese om historien til Kvistingen. Den er ikke lenger drikkevannskilde til Trondheim, så nå kan jeg bade her med god samvittighet.

 Fint. Bymarka er virkelig et aktivum.

 På Storheia.

 Jeg gikk den ordinære stien ned igjen. Den er under utbedring. Det har vært veldig mye trafikk og stor slitasje i det siste. Men nå legges den bort fra myra og traues ut med pukk før de legger på grus. Dette blir nok bra !

 Så da en del multeblomster også ;-)

 

 

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka eller hopp tilbake till fotoalbum..

 Fil: jostein/ja20210602.html