20220408 Saging av dreieemner, punktering og urtekasseSom du kanskje så på en tidligere serie fikk jeg tak i alm-stokker fra Leira gård. Nå er jeg på Asbjørnslett og får hjelp til saging av Ola. Han har skikkelig båndsag.

 Her er de kløvd i planker. De fleste på ca 3 tommer.

 Blir mange fine emner her.

 Vi var innom motorbua og Braseten var i gang med en gråtass. Her ble det en trivelig kaffeprat.

 Men så skulle jeg hente de. Jeg kjørte oppover og hentet lillehengeren. Jeg så det var lite luft i det ene hjulet, så jeg fyllte i mer på Lundamo. Så ja, jeg visste at det svek, men det jeg ikke tok med i beregningen var at når trykket (lasten) ble større, så mistet det luft raskere. Så jeg måtte stoppe ved Tillerbrua. Da var det nesten tomt for luft.

 Jeg hektet av hengeren og kjørte hjem etter pumpe og verktøy. Jeg berget med en tur ekstra. Men nå har hengeren fått nytt dekk. Åjada, jeg skal pusse den opp... når jeg får tid ;-) Den skal bli så fin att.

 Så jeg fikk plankene hjem og malt endeveden på de for å unngå oppsprekking. Nå skal de lagres og tørkes på låven i Staverløkja.

 Aslaug ville prøve å så noen urter og smågrønnsaker, og kom hjem med pallekarmer og jord. Så da måtte jeg gjøre et innhogg i plena. Skal bli interessant å følge :-) Men ja - bra tiltak!

 

 

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka eller hopp tilbake till fotoalbum..

 Fil: jostein/ja20220408.html