20221004 Sauehoder er festmat
Det er høst og tid for å spise sauehoder. Her er jeg på Oppdal for å kjøpe noen.
Fikk tips fra Erling om at det var lurt å sette hode på en spiss gjenstand når en skal flå. Det fungerte perfekt. Så da var det fort gjort å snu hodene.
Fikk besøk mens jeg holdt på med dette.
Og da fikk jeg et par ekstra hender når de skulle kløyves.
Ser jo litt makabert ut da...
Så skal de få ligge i vann en stund.
De vi skulle spise denne helga la vi i saltlake for det gir raskere salting. Da holder det med 2 døgn. De vi skal spise senere saltet vi ned i grovsalt (som på bildet) og satte på stabburet.
Etter koking i ca 2 1/2 time er de klare til å spises.
Så er det festmåltid.
Høst også ved fjøsdøra.
Fin høstmorgen med rim og soloppgang.
Gjessene har skjønt det - de flyr sørover.
Besøk i bed og entrè...
Jeg tok vare på skapet fra kjøkkenet når vi pusset opp i sokkelen. Her har det fått litt maling og blitt montert opp i garasjen.
Ble ferdig med huset til varmepumpe også. Det var litt mer arbeid enn jeg regnet med.
Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka eller hopp tilbake till fotoalbum..
Fil: jostein/ja20221004.html